Faktaboks

Kommune
Viborg Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
200971
Sted- og lokalitetsnummer
130815-213
Anlæg
Kirke, Middelalder (dateret 1067 e.Kr. - 1535 e.Kr.)

Original fredningstekst

Ejer: Viborg komm. matr.nr. 110 og 111h. Der er flere (private) ejere. Middelalderlig kirke Ruinerne af en middelalderlig kirke er beliggende under jord- overfladen. Fredningen omfatter matr.nr. 110, af 111a et 2 m bredt bælte, som følger det østvest-gående skel til matr.nr. 111h, samt 111h, alle af Viborg bygrunde.

Undersøgelseshistorie

1984
Uspecificeret aktivitet - Fredningsstyrelsens Fortidsmindeforvaltning
1984
Tinglysning - Fredningsstyrelsens FortidsmindeforvaltningRuinerne af en middelalderlig kirke er beliggende under jordoverfladen.
1984
Diverse sagsbehandling - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Middelalder og Renæssance
2011
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Holstebro Museum
2018
Registreringsprojekt/ødekirker - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Middelalder og Renæssance

Middelalder

Middelalderen er betegnelsen for den periode, der følger umiddelbart efter vikingetiden. I løbet af ældre middelalder blev mange af de danske købstæder grundlagt, ligesom der skete en voldsom bebyggelsesudvidelse på landet med etablering af mange nye landsbyer. Hertil kommer etablering af borge og senere herregårde på store og små voldsteder overalt i landet. En del af disse er i dag bevarede som fortidsminder. Det samme gælder eksempelvis en række ruiner af delvis nedrevne bygningsværker både i byerne og på landet samt gravsteder, ødekirkegårde og helligkilder. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links