Faktaboks

Kirsten Lund-Andersen
Født
2. marts 1942, Haslev
Virkested
Danmark

Biografi

Kirsten Lund-Andersens tegnestue har fra starten haft fast adresse i Vinde-Helsinge på Vestsjælland, og det har naturligt medført, at mange af arbejdsopgaverne har ligget i Midt- og Vestsjælland. Anlæg af de nære omgivelser til institutions- og boligbyggeri har været tegnestuens gennemgående arbejdsopgaver, og de er gennemført med indlevelse i de arkitektoniske forhold, med omhu og fin sans for detaljen og anvendelse af et varieret, frodigt plantesortiment, der hviler på et bredt plantekendskab. En stor interesse for de historiske anlæg blev indledt med opgaven at renovere haven til Lerchenborg, og L.-A. har ved selvstudier, rejser og arkivstudier udviklet sig til at blive en af sin generations eksperter i restaurerings- og renoveringsopgaver af større haveanlæg.

Genealogi

Lund-Andersen, Kirsten Lischen, *1942, landskabsarkitekt. *2.3.1942 i Haslev. Forældre: Slagterm. Einer Ove Rohde og modist Else Gudrun Madsen. ~14.8.1965 i Haslev med planteskoleejer Erik Lund-Andersen, *12.3.1942 i Gent., søn af dommer Sven L.-A. og kontorist Nina Høyrup.

Uddannelse

Realeksamen, Haslev Gymn. 1959; praktisk gartnerudd., bl.a. Gisselfeld 1960; Vilvorde Havebrugssk. 1961; Waterers Nursery, Bagshot, England 1962; Den kgl. Vet., og Landbohøjsk., anlægslin. 1966.

Videre læsning

Læs videre om

Se alle artikler om billedkunst

Se alle kunstnerbiografier

Eksterne links