Faktaboks

Ludvig Frederik Olesen
Født
8. januar 1853, Kappel
Død
11. april 1916, Frederiksberg
Titel
Arkitekt
Virkested
Danmark

Biografi

Ludvig Frederik Olesen var bosat i Ålborg fra 1883-88, hvorefter han flyttede tilbage til København. O. var især inspireret af den Herholdtske retning med brugen af de røde mursten, og han mestrede de forskellige stilarter, der var på mode i tiden. Filialkirkerne er især bygget i romansk stil undtagen Hjallerup og Dorf, der er nygotiske ligesom Vor Frelsers Kirke og Løgstør Kirke. Den italienske og hollandske renæssance kan spores i henholdsvis Skydeselskabets bygning i Helsingør og Sohngaardsholm. Fattiggården og Sygehuset i Tårnby er tydeligt inspireret af Kommunehospitalet i København, med rundbuestilen, murværk i forskelligt farvet tegl og planløsningen. Københavns Kommune overtog bygningerne i 1901, hvorefter også arbejdsanstalten blev indrettet til hospital af J.J. Voight og Ludvig Fenger.

Genealogi

Olesen, Ludvig Frederik, 1853-1916, arkitekt. *8.1.1853 på Kabbel ved Lemvig, ?11.4.1916 på Fr.berg, begr. i Kbh. (Vestre). Forældre: Proprietær Jens Christian Mogens O. og Mette Giedde. Ugift.

Uddannelse

Murersv.; dimitt. fra Tekn. Inst. dec. 1872; Kunstakad. Kbh., alm. forb.kl. jan. 1873, ark.-sk. forb.kl. jan. 1876, afg. juni 1883. Ansættelser: J. Schrøder; L. Knudsen; Ove Petersen.

Videre læsning

Læs videre om

Se alle artikler om billedkunst

Se alle kunstnerbiografier

Eksterne links