I Gribskov Kommune er der mediemæssigt betydelig forskel på vinter og sommer: Ugeposten Gribskov, som udgives af Politikens Lokalaviser, udkommer normalt i 20.860 postomdelte eksemplarer, men når sommerhusfolket rykker til Gribskov fra uge 24 til uge 34, øges oplaget med 12.000. Politikens Lokalaviser udgiver også Ugeposten Gribskov Weekend, der ligeledes leveres til alle husstande. Egnen har en lang avistradition: Helsinge Avis udkom første gang som Nyheds- og Avertissements-Tidende for Nordsjælland i 1882. Gilleleje Avis blev udgivet fra 1925 og Græsted Avis fra 1926. I 1982 stoppede Græsted-Gilleleje Avis og Helsinge Avis.

De fleste medier i Gribskov Kommune er relativt nye. Netavisen Gribskov, som er blandt de mere læste lokalaviser med ca. 30.000 brugere, blev oprettet i 2015. TV Nordsjælland blev etableret i 2007; det drives af en frivillig forening og sender til Gribskov Kommune og nabokommunerne Frederikssund, Halsnæs og Hillerød. Programmerne, primært nyheder, aktualitet, kultur og musik, produceres af film- og tv-linjen på Produktionsskolen Nordsjællands Uddannelsescenter i Frederiksværk. Lokalradioen Radio Kattegat begyndte at sende i 1988 fra Radiohuset i Vejby.

Det store regionale dagblad, Frederiksborg Amts Avis, som udgives af Sjællandske Medier, dækker Gribskov fra lokalredaktionen i Helsinge. De regionale public service-stationer DR P4 København og TV 2 Lorry dækker Nordsjælland fra hovedredaktionerne i København.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Gribskov Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Medier