Engang lå byen Hedensted og dens opland som en kampzone mellem dagbladene fra Vejle og Horsens. Sådan er det principielt stadig, men Vejle Amts Folkeblad og Horsens Folkeblad fusionerede i 2011 og har siden 2016 været en del af Jysk Fynske Medier. En anden faktor er Strukturreformen, der medførte, at Vejle Kommune fra 2007 blev en del af Region Syddanmark, mens Hedensted og Horsens Kommuner indgik i Region Midtjylland. Dermed blev Hedensted tættere knyttet til Horsens.

Den lokale ugeavis i den østlige del af kommunen er Hedensted Juelsminde Avis, der blev grundlagt som Hedensted Avis i 1934. Oplaget er 21.467 (2018/19) og omdeles i hele kommunen samt den nordlige del af Vejle Kommune og den sydlige del af Horsens Kommune.

I den vestlige del af Hedensted Kommune hedder ugeavisen Tørring Folkeblad, der er udkommet siden 1920. Oplaget er 13.266 (2018/19), og den omdeles til husstande i den vestlige del af kommunen og i dele af bl.a. Horsens og Vejle Kommuner. Ud over de to dagblade ejer Jysk Fynske Medier også begge ugeaviser. Løsning Avis udkom 1935‑71 i den vestlige del af kommunen.

De regionale mediers dækning afspejler, at kommunen administrativt var en del af Vejle Amt indtil 2007; det er stadig DR og TV 2 i Region Syddanmark, der formelt dækker kommunen, dvs. DR P4 Trekanten i Vejle og TV SYD fra Kolding eller fra lokalredaktionen i Horsens. TV 2’s station i den østlige del af Region Midtjylland, TV2 ØSTJYLLAND, sender dog sin 19.30-udsendelse på TV SYD som en service til seerne i Hedensted og Horsens Kommuner.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Hedensted Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Medier