Faktaboks

Kommune
Roskilde Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
312735
Sted- og lokalitetsnummer
020415-61
Anlæg
Milepæl/-sten, Nyere tid (dateret 1661 e.Kr. - 2009 e.Kr.)

Original fredningstekst

Nord for hovedindgangen: Firkantet tilhugget sten med pyramidestubformet top. Stenen måler 28 x 23 cm ved grunden, 24 x 22 cm for oven og er 150 cm høj. Øverst på stenen ses bog- staverne M I S, idet der er indhugget et bogstav på hver af de tre sider. På fjerde side er indhugget et X. (M I S = Morten Jens Søn).

Undersøgelseshistorie

1987
Museal besigtigelse - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorNORD FOR HOVEDINDGANGEN: Firkantet tilhugget sten med pyramidestubformet top. Stenen måler 28 x 23 cm ved grunden, 24 x 22 cm for oven og er 150 cm høj. Øverst på stenen ses bogstaverne M I S, idet der er indhugget et bogstav på hver af de tre sider. På den fjerde side er indhugget et X. (M I S = Morten Jens Søn).
1987
Tinglysning - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontor
1988
Diverse sagsbehandling - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Middelalder og Renæssance
2012
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Roskilde Museum. Fortidsmindet blev fundet som beskrevet.

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links