Faktaboks

Kommune
Frederikshavn
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
05174
Sted- og lokalitetsnummer
100306-1
Anlæg
Mindesmærke, Historisk Tid (dateret 1067 e.Kr. - 2009 e.Kr.)

Original fredningstekst

Meddelt til Naturstyrelsen, men ikke tinglyst: Mindesten. Natursten, 120 x 80 cm stor. På den synlige flade, som vender mod N, ses indhugget: Joh. 3. 16. Stenen sidder for neden i et stengærde.

Undersøgelseshistorie

2004
Museal besigtigelse - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorMindesten. Natursten 120 x 80 cm. Placeret i bunden af et stengærde.
2007
Diverse sagsbehandling - KUAS, FortidsminderLokaliteten mgl. data.

Mindesmærke

Mindesmærker er erindringssteder over eksempelvis en begivenhed eller en person og består som oftest af en sten med en inskription, der forklarer om anledningen til, at mindesmærket er blevet rejst. Mindesmærker findes overalt i landet og er som regel rejst på det sted, begivenheden fandt sted, eller et sted, som den mindede person havde en tilknytning til. Læs videre her.

Mindesmærker i Danmark

Historisk tid

Historisk tid er den overordnede betegnelse for tiden efter oldtiden, der afsluttes med vikingetiden. I modsætning til oldtiden foreligger der fra historisk tid også skriftlige kilder, der sammen med de arkæologiske kilder og alt billedmateriale bidrager til studiet af menneskets historie i Danmark i tiden efter oldtiden. Læs videre her.

Videre læsning

Se alle arikler om monumenter og mindesmærker

Læs videre om

Eksterne links