stenen set fra sydvest
.

Faktaboks

Kommune
Sønderborg Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
441120
Sted- og lokalitetsnummer
230301-353
Anlæg
Mindesmærke, Historisk Tid (dateret 1067 e.Kr. - 2009 e.Kr.)

Original fredningstekst

Mindesten/stormflodssten. En fint tilhugget kvadre, 30 cm. lang 16 cm bred og 25 cm høj, indmuret i et mod SV-vendt hushjørne ca. 90 cm over jordoverfladen. Den 30 cm lange side vender mod V, og på den ses indhugget: VAND HØJDE Den 16 cm brede side vender mod S, og på den ses indhugget: 13.11 1872 Den vandrette streg viser hvortil vandstanden gik, og stregen går hele vejen rundt om hjørnet på stenen.

Undersøgelseshistorie

2009
Diverse sagsbehandling - Det Kulturhistoriske CentralregisterStormflodssten. Indbygget i mur.
2015
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Museum Sønderjylland

Mindesmærke

Mindesmærker er erindringssteder over eksempelvis en begivenhed eller en person og består som oftest af en sten med en inskription, der forklarer om anledningen til, at mindesmærket er blevet rejst. Mindesmærker findes overalt i landet og er som regel rejst på det sted, begivenheden fandt sted, eller et sted, som den mindede person havde en tilknytning til. Læs videre her.

Mindesmærker i Danmark

Historisk tid

Historisk tid er den overordnede betegnelse for tiden efter oldtiden, der afsluttes med vikingetiden. I modsætning til oldtiden foreligger der fra historisk tid også skriftlige kilder, der sammen med de arkæologiske kilder og alt billedmateriale bidrager til studiet af menneskets historie i Danmark i tiden efter oldtiden. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links