Foto, oversigt
.

Faktaboks

Kommune
Hillerød Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
272812
Sted- og lokalitetsnummer
010301-11
Anlæg
Mindesmærke, Historisk Tid (dateret 1600 e.Kr. - 1699 e.Kr.)

Original fredningstekst

En ca. 1 x 0,8 x 0,4 m. stor granitsten tilhugget i rektan- gulær form og med indhugget sæde på oversiden. På forsiden er i fordybet relief Christian 4.s kronede monogram samt årstallet 1628, desuden signaturen M.M. Stenen står i Inde- lukkets sydvestlige del. Ovennævnte mindesmærke må ikke fjernes, flyttes eller beskadi- ges på nogen måde ved behugning, bemaling eller behandling med ætsende materialer eller på nogen anden måde forstyrres.

Undersøgelseshistorie

1970
Museal besigtigelse - Fredningsstyrelsens FortidsmindeforvaltningEn ca. 1 x 0,8 x 0,4 m. stor granitsten tilhugget i rektangulær form og med indhugget sæde på oversiden. På forsiden er i fordybet relief Christian 4.s kronede monogram samt årstallet 1628, desuden signaturen M.M. Stenen står i Indelukkets sydvestlige del. Ovennævnte mindesmærke må ikke fjernes, flyttes eller beskadiges på nogen måde ved behugning, bemaling eller behandling med ætsende materialer eller på nogen anden måde forstyrres.
1970
Tinglysning - Fredningsstyrelsens Fortidsmindeforvaltning
1988
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorSom beskrevet på blå kort. Opstillet ved krydsning af skovveje med ryg mod lav, græsklædt bakke og front mod skovvej i S. Beliggende i parkagtig rest af bøgeskov med åbne arealer af overdrevskarakter. ** Seværdighedsforklaring ** Ikke synderligt seværdig. Offentligt tilgængelig. Parkeringsmulighed på asfaltveje uden for skoven.
2008
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, Arkæologi
2013
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, Arkæologi

Mindesmærke

Mindesmærker er erindringssteder over eksempelvis en begivenhed eller en person og består som oftest af en sten med en inskription, der forklarer om anledningen til, at mindesmærket er blevet rejst. Mindesmærker findes overalt i landet og er som regel rejst på det sted, begivenheden fandt sted, eller et sted, som den mindede person havde en tilknytning til. Læs videre her.

Mindesmærker i Danmark

Historisk tid

Historisk tid er den overordnede betegnelse for tiden efter oldtiden, der afsluttes med vikingetiden. I modsætning til oldtiden foreligger der fra historisk tid også skriftlige kilder, der sammen med de arkæologiske kilder og alt billedmateriale bidrager til studiet af menneskets historie i Danmark i tiden efter oldtiden. Læs videre her.

Videre læsning

Se alle artikler om monumenter og mindesmærker

Læs videre om

Eksterne links