I Lyngby-Taarbæk Kommune gives der en vis støtte til musikalske initiativer, der skønnes holdbare og har en høj kunstnerisk værdi, uanset genre. Således er musikhuset Templet på Jernbanevej i Kongens Lyngby et respekteret spillested for især den hårde rock.

Lyngby Taarbæk Musikforening arrangerer klassiske koncerter med såvel danske som skandinaviske kunstnere i kommunens kirker og på Stadsbiblioteket i Kongens Lyngby.

Lyngby-Taarbæk Musikskole er en af landets store musikskoler med en bemærkelsesværdig orkestertradition. Musikskolens mange orkestre, bands, ensembler og kor udgør en meget aktiv del af kommunens kulturliv og spiller ca. 40 koncerter årligt. Også uden for kommunens grænser er musikskolen aktiv og deltager flittigt i landsdækkende kulturarrangementer.

Kommunen har desuden tilknyttet fire ensembler: Lyngby-Taarbæk Harmoniorkester, Lyngby-Taarbæk Symfoniorkester, Elverhøjkoret og Lyngby-Taarbæk Brass Band. Hvert ensemble afholder koncerter både i og uden for kommunen.

Ved Restaurant Kongekilden i Jægersborg Dyrehave optræder førende navne inden for nyere dansk pop ved indendørs koncerter i vinterhalvåret og udendørs koncerter om sommeren.

På Kulturstedet Lindegaarden præsenteres især klassisk musik i matinéformat. Udstillingsstedet Sophienholm afholder en række koncerter med overvejende klassisk musik i sommerhalvåret.

Sangeren og sangskriveren C.V. Jørgensen er født og opvokset i Kongens Lyngby.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Lyngby-Taarbæk Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Musik og dans