På Samsø Festival i 2019 optrådte Phlake foran et stort publikum. Duoen, der består afMads Bo Iversen og Jonathan Elkær, kalder selv deres musik for »Rhythm & Balls«, fordi de blander R&B og hiphop. Samsø Festival arrangeres af Samsø Festival Forening, og overskuddet går til foreninger på øen.
.

Samsøs musikliv udfolder sig bl.a. i øens forsamlingshuse, der byder på mange koncerter. I kultur- og idrætscenteret SamBiosen i Tranebjerg finder man Kultursalen, hvor der afholdes musik- og kulturarrangementer af enhver slags. Kommunen støtter øens musikarrangører og kulturelle foreninger og står bag Spil Dansk Ugen.

Et af øens store trækplastre er Brundby Rockhotel, hvor mange store navne afholder koncerter i løbet af året. Samsø Musikforening arrangerer koncerter inden for alle genrer året rundt, bl.a. den traditionsrige sækkepibekoncert på Issehoved. Søholm Operas Støtteforening står bag opera og klassiske events og har fokus på at involvere øens børn i samarbejder med bl.a. Sangens Hus i Herning og Den Jyske Opera i Aarhus.

Der er kor for store og små, kirkekoncerter, rytmik for børn, lokale bands og udøvende solister samt musikskole i samarbejde med Odder Kommune. På nordøen findes refugiet Havnefogedgården ved Mårup Havn for sangskrivere og komponister.

Blandt de tilbagevendende events er Samsø Festival i uge 29 med ca. 6.000 gæster, Samsø Børnekultur Festival i uge 27, Samsø Piano Festival hver torsdag aften i juli måned, Samsø Jazz Festival i uge 30, Opera In Unlikely Places i uge 30 og A Christmas Spectacular i december. Biografen Samsø viser udvalgte koncerter, enten som direkte transmissioner eller som båndede optagelser.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Samsø Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Musik og dans