Samspil på campingpladsen ved Tønder Festival i 2019. Siden 1974 har festivalen tiltrukket et stort publikum gennem sin præcise fokusering på folke- og verdensmusik spillet af musikere fra hele verden.
.

Tønder Kommune er i musikalsk sammenhæng mest kendt for Tønder Festival, der hvert år finder sted sidste weekend i august med mange tusinde gæster. Festivalen, der blev etableret i 1974, har fokus på folke‑ og verdensmusik og gæstes af både udenlandske og danske kunstnere. Hagge’s Musik Pub er et populært spillested i Tønder, som bruges i mange forskellige sammenhænge, herunder til koncerter med alt fra lokale bands til internationale navne.

I koncert‑ og arrangementshuset Schweizerhalle – Tønder Kulturhus optræder danske bands, ligesom Tønder Revyen finder sted her. Tønder Kulturskole har en lang række tilbud inden for ballet, billedkunst, design, drama, film, musik og musikproduktion samt en talentlinje. Peter Schmidts Legat for Udøvere af Ny Musik inden for jazz, beat og rock og Kong Frederiks‑Fonden til Musikkens Fremme i Sønderjylland har begge adresse i Tønder Kommune.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Tønder Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Musik og dans