Den gulkalkede bindingsværksbygning, der rummer Rønne Theater, ligger på hjørnet af Teaterstræde og Østergade i det centrale Rønne.
.

Rønne Theater fra 1823 er Danmarks ældste stadig producerende teater. Det blev indrettet i forlængelse af Didrik Olsens Gård, hvor det dramatiske selskab Concordia allerede havde spillet teater i en stue siden 1820.

Teateret blev indrettet som et barokteater, hvor scene og sal er ligeligt proportionerede. Scenen er udstyret med en perspektivisk kulisseopbygning, oprindelig med fire til seks dobbelte kulissefag, som ved hjælp af kulissevogne, der kørte på skinner, faciliterede dekorationsskiftene. Man har spillet i faste dekorationer, som stadig findes, en rød stue og en skov. Den originale vindmaskine findes også ophængt på bagscenen. Fortæppet var inspireret af Det Kongelige Teaters Akropolistæppe. Salen blev udstyret med en balkon samt prosceniumsloger, hvor byens spidser lod sig se og gennem glughuller kunne se ud på publikum.

Teateret har gennemgået flere om- og tilbygninger, senest i årene 1997‑2010, hvor Exners Tegnestue A/S nænsomt moderniserede teateret og tilførte det de nødvendige depotrum, værksteder, administrationslokaler, en intimscene osv.

Bornholms Teater har fra 2005 været egnsteater og hjemmehørende på Rønne Theater. Det producerer et meget varieret repertoire, bl.a. tidligere i mange år Bornholmerrevyen.

Videre læsning

Læs mere om

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Teater og film