ROCKWOOLs globale hovedsæde i Hedehusene er opført 1999‑2000 og er tegnet af Tegnestuen Vandkunsten A/S. Virksomhedens råvarer – bl.a. basalt – findes i stor rigelighed i naturen, og produkterne bruges primært til at reducere energiforbrug.
.

Siden virksomheden i 1937 under Gustav Kählers ledelse begyndte produktionen af stenuld har ROCKWOOL-koncernen haft hovedsæde i Hedehusene, og frem til 2012 lå også produktionen der. Produktionen finder i 2017 sted på to fabrikker i Danmark og på 43 andre fabrikker i Europa, Nordamerika og Asien. I alt beskæftiger virksomheden ca. 11.000 medarbejdere i de ca. 40 lande, hvor den er repræsenteret – heraf ca. 800 i Danmark (2017). Det gør ROCKWOOL til en af verdens førende producenter af produkter baseret på stenuld. Vigtigst er produkterne til energibesparende bygningsisolering, men stenulden bruges også til at producere akustiklofter og facadeplader. Desuden produceres stenuld til gartnerier, der bruger den som vækstmateriale til bl.a. tomater.

Familien Kähler ejer fortsat en del af ROCKWOOL International A/S. Største enkeltaktionær var i 2017 ROCKWOOL Fonden, der ejede 24 %. Fonden støtter almennyttige formål og har sin egen forskningsenhed, der arbejder med samfundsmæssige problemer.

Videre læsning

Læs mere om industrien i Høje-Taastrup Kommune

Læs videre om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked