Juleindkøb i City 2 i 1975. Inspirationen til centeret var hentet fra amerikanske shoppingcentre, hvor alle fornødenheder kunne handles under ét tag og dermed gøre hverdagen nemmere for de travle børnefamilier.
.

City 2 er et indkøbscenter i Høje Taastrup beliggende ca. 800 meter fra Høje Taastrup Station mellem de brede Blekinge Boulevard og Skåne Boulevard.

Historie

Vedtagelsen af 1. Etapeplan for hovedstadsområdet i 1963 gav mulighed for at bygge et regionalt handelscentrum, City 2. Taastrups borgmester Flemming Jensen fra Det Konservative Folkeparti opfordrede de lokale virksomheder til at tage initiativ. I 1966 blev det private kommanditselskab Høje-Tåstrup Storcenter grundlagt, og det opkøbte 400 tdr. land. Planerne om centeret blev realiseret, efter at FDB havde foreslået indretning af et stort lavprissupermarked OBS! (senere Kvickly). Kommunen gik med til både placering og etablering, og City 2 blev indviet i 1975.

Shoppingcenteret var tegnet af arkitektfirmaet Stærmose & Isager og blev indrettet efter amerikansk forbillede med vægt på tilgængelighed for biler. Siden er centeret løbende blevet bygget om, og i 2014 blev Copenhagen Designer Outlet indviet.

Videre læsning

Læs mere om handel, service og oplevelseserhverv i Høje-Taastrup Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked