Oversigtsfoto set fra S
.

Faktaboks

Kommune
Aarhus Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
25155
Sted- og lokalitetsnummer
150311-284
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 2800 f.Kr. - 1000 e.Kr.)

Original fredningstekst

Rundhøj, 10 x 10 x 1,5 m. Flere randsten på nordsiden samt flere sten i overfladen. Svag sænkning i toppen samt i syd- og vestsiden.

Undersøgelseshistorie

2015
Diverse sagsbehandling - Moesgård MuseumAfventer data
2015
Museal besigtigelse - Moesgård MuseumHøj. 1,5 m. høj, diameter 10 m. Mange randsten bevaret særligt mod nord. Generelt mange sten i overfladen. Svag sænkning i toppen. Syd og vest for toppen ligeledes svage sænkninger i overfladen. Højen er bevokset med forskellige træer - overvejende løvtræer. Tydelig og velbevaret gravhøj.
2015
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Moesgård Museum

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links