Fortidsmindet set fra vest
.

Faktaboks

Kommune
Nyborg Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
371816
Sted- og lokalitetsnummer
090610-5
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Fælles kort for: 3718-16, 3718-14, 3718-15 Høj, 1,2 x 11 m. Bred sti over toppen. I Christianslund skov.

Undersøgelseshistorie

1916
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1947
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1947
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1985
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorHøj i skov. Rund. Delvis tilgroet. Ved S-lige og N-lige højfod er der opsat et rækværk. Mod V løber en skovvej, til de øvrige sider er der stier. ** Seværdighedsforklaring ** Beliggende i en meget besøgt offentlig skov, hvortil kan køres med bil. Bevoksning: 1985: Græs, Løvkrat og Løvtræer
2014
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Odense Bys MuseerFortidsmindet er en gravhøj liggende i skov. Dets højfod skæres mod vest af asfalteret vej. På gravhøjen er opvækst af formodentlig selvsåede unge ahorn og bøge, og ud mod vejen er der træstubbe fra 50-årige (?) træer.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links