Faktaboks

Kommune
Vejle Kommune
Fredningsstatus
Aflyst og slettet
Fredningsnummer
3108107
Sted- og lokalitetsnummer
170908-303
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Frederikshåb plantage afd.92, Randbøl skovdistrikt. Høj, 0,5 x 9 m. I skov.

Undersøgelseshistorie

1952
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidSløjfet.
1982
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHøjrest, 0,3 x 5 m. I skov. F. 53-1888
1982
Diverse sagsbehandling - Fredningsstyrelsens Fortidsmindeforvaltning
2004
Museal besigtigelse - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorHøjen aflyses, da denne efter flere besigtigelser ikke har kunne genfindes.
2005
Diverse sagsbehandling - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidFrederikshåb Plantage. Ganske lav, overpl. og beplantet Rundhøj, en Del Haandsten ses. Store Granner.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links