Faktaboks

Kommune
Faaborg-Midtfyn Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
38161
Sted- og lokalitetsnummer
090108-22
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Høj, 1,5 x 12 m. I skov.

Undersøgelseshistorie

1947
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1947
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1986
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorMål: 1,5 x 16,0 x 16,0 m. På højen står en stor bøg og i foden to mindre. Hele området er ryddet for nylig og der er plantet nye bøge omkring højen. 5 m.-reglen ikke overtrådt. Højen ligger ud til kanten af en bakke, der falder mod N. På højens N-side gror noget selvsået bøgekrat. Naboen til højen er arbejdsholdsleder i det nærliggende fængsel, der nu ejer højen. Jeg aftalte med ham, at han ved lejlighed som ansat får en indsat til at rydde højen. ** Seværdighedsforklaring ** Pæn, regelmæssig høj, der dels ses på stor afstand fra N og dels har en prægtig udsigt. Bevoksning: 1986: Græs og Løvkrat
2013
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Odense Bys Museer

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links