Foto, oversigt
.
Oversigtsbillede - højen set fra N
.

Faktaboks

Kommune
Vejle Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
310896
Sted- og lokalitetsnummer
170907-46
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Høj, 1,25 x 22 m, noget udjævnet og med plantefurer (tidl. over- pløjet). Bevokset med græs og buske i ung skov.

Undersøgelseshistorie

1895
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidNæsten sløifet og overpløiet rund Høi, nu 38' i Tv. 3' høi. [Sb.] 44 til 48 ligger paa Skovridergaardens Lod.
1954
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidOverpløjet.
1962
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHøj, 1 1/4 x 22 m, tidl. Overpløjet, noget udjævnet, Plantefurer. Græs og Buske i ny Skov.
1962
Diverse sagsbehandling - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
2008
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Sydvestjyske Museer

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links