Oversigtsfoto set fra SØ
.
Oversigtsfoto set fra V
.
Oversigtsfoto set fra N
.

Faktaboks

Kommune
Horsens Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
27136
Sted- og lokalitetsnummer
160511-26
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Tidligere C-høj tinglyst med følgende beskrivelse: ************************************* Høj, 1 x 14 m. Større gravning i midten, fra nord i en bue mod øst. I skov.

Undersøgelseshistorie

1953
Privat besigtigelse - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHer ligger en ødelagt Høj, under Højsgaard i Grumstrup.
1953
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHøj, 1 x 12-13 m. Større gravning i midten, fra nord i en bue mod øst, omtrent til bunden. Bevokset med krat, i kratbevoksning.
2008
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Moesgård Museum
2018
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Moesgård MuseumHøjen er tæt bevokset med løvtræer.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links