Faktaboks

Kommune
Helsingør Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
252954
Sted- og lokalitetsnummer
010408-132
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 2450 f.Kr. - 701 f.Kr.)

Original fredningstekst

Rundhøj, 20 x 1,5 m.

Undersøgelseshistorie

2017
Dyrkning/land- og skovbrug - Museum NordsjællandI forbindelse med skovarbejdet bliver en mindre forhøjning antaget som værende en gravhøj.
2017
Beskadigelse/hærværk - Museum NordsjællandVed opdagelsen af højen, kan det konstateres at der i den ene side er gravet et hul på ca. 2x3 m i en dybden af ca. 2 m. I den ene side af det opgravet hul kunne der ses en stenrække. Denne bestod af tre til fire kampesten af 50-70 cm i tværmål. Række kan udgøre en del af en central grav.
2018
Museal restaurering - KulturstyrelsenMuseal restaurering

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links