Faktaboks

Kommune
Odense Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
36151
Sted- og lokalitetsnummer
080410-1
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Præstegårdsskoven. En lille, uanselig høj i skovens sydvesthjørne ud til vejen, ca. 0,50 m. høj, 8-10 m. i tværmål. Bevokset med træer og buske.

Undersøgelseshistorie

1953
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidPræstegårdsskoven, en lille uanselig høj i skovens sydvesthjørne ud til vejen, ca. 0,50 m høj, 8-10 m i tværmål. Bevokset med træer og buske.
1953
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1984
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorIntet at tilføje. Hele skoven bærer præg af rejser idet der flyder med affald. Mål: 0,8x10x8 m. Bevoksning: 1984: Løvtræer
2009
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Odense Bys Museer
2013
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Odense Bys MuseerFortidsmindet blev fundet som beskrevet.To meget gamle hasler er skaaret ned. Den nuvaerende bevoksning af mindre hasler er selvsaaet. En boeg ca 12 år er formodentlig selvsået.Den tidligere bunke af grene er nu fjernet.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links