Faktaboks

Kommune
Vejle Kommune
Fredningsstatus
Aflyst og slettet
Fredningsnummer
290912
Sted- og lokalitetsnummer
170818-186
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

C-højen er sløjfet - afmeldes ********************** Sydvestlige trediedel af lille høj; græsklædt i ager. (En del bortkørt for få år siden, resten før loven). 2004: C-højen afmeldt til Dokumentation, da højen ikke længere eksisterer.

Undersøgelseshistorie

1897
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHøj, 0.8 m. høj, 9 m. i Tværmaal. Udgravet. I Toppen en Nedgravning til Bund, hvori Sten. Græsgrot i Ager.
1951
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidSydvestlige trediedel af lille høj, græsklædt i ager. (en del bortkørt for faa aar siden, resten før loven).
2005
Aflysning - KUAS, Fortidsminder
2008
Afventer oplysninger - Det Kulturhistoriske CentralregisterFFM_AFLYS,S

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links