Oversigtsfoto set fra N
.
Oversigtsfoto set fra V
.
Oversigtsfoto set fra S
.

Faktaboks

Kommune
Silkeborg Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
2510133
Sted- og lokalitetsnummer
160606-444
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 3950 f.Kr. - 501 f.Kr.)

Original fredningstekst

Gravhøj. 10 m i diameter 0,5 m høj set fra syd, 1 m høj set fra nord. Jævnt kuplet set fra nord, vest og syd. Syner flad set fra øst. Rodvælter i foden mod NV.

Undersøgelseshistorie

2008
Museal rekognoscering - Moesgård MuseumHøj. Bør fredes. Er bevokset med 2 grantræer. Træerne bør fældes, så de ikke laver rodvæltere i højen under storm. Fortidsmindet er svært erkendeligt i landskabet (bør afmærkes).Svagt synlig på reliefkort.
2010
Museal besigtigelse - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontor
2014
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Moesgård MuseumGravhøj. I skov. Bevokset med et gammelt nåletræ i foden mod SØ og et andet tæt ved foden i SV. I øvrigt bevokset med græs og blåbær.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links