Faktaboks

Kommune
Syddjurs Kommune
Fredningsstatus
Aflyst og slettet
Fredningsnummer
211799
Sted- og lokalitetsnummer
140115-202
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Tidligere C-høj er overpløjet, afmeldes ******************************** , 16 m i diameter, 1,65 m høj; hele det indre, som er meget stenet, er udgravet til bunden; gammel gravning i øst-siden, græsgroet, i ager. 3. januar 1981. Ved nyberejsningen konstateret sløjfet. Afmeldes. (Okt. 1986, MB) konstateret fjernet. Tidligere C-høj.

Undersøgelseshistorie

1886
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHøj. Her er en lille smuk lyngklædt og ubrudt Høj, thi den lille Fordybning 2 Alen i Gjennemsnit og 11" dyb, som sees i dens Top, kan ikke regnes for et Brud. Dens Dens Krandsstene staa lidt oppe og ere stablede i 3 Lag og sees tydeligst i mod Vest og Sydøst.
1946
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHøj, 16 m i Diameter, 1,65 m høj, hele det Indre, som er meget stenet, er udgravet til Bunden, gammel Gravning i Ø-Siden, græsgroet i Ager.
1987
Museal besigtigelse - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorHøjen er fjernet.
1987
Aflysning - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontor
2008
Afventer oplysninger - Det Kulturhistoriske CentralregisterFFM_AFLYS,S

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links