Oversigtsfoto
.

Faktaboks

Kommune
Norddjurs Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
21189
Sted- og lokalitetsnummer
140105-85
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 3950 f.Kr. - 501 f.Kr.)

Original fredningstekst

Matr.: 7c m.fl. Høj, 2 x 12 m. Randsten ses. Bevokset med hvidtjørn i ager.

Undersøgelseshistorie

1886
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidNo. 83-86. 4 Pladser for Høje, Slemminggaard, Ginnerup S Nørre H. De ere alle [sb. 83-86] mere eller mindre udjævnede og pløjede. Især sees det tydeligt paa den østligste [sb. 83]. De bestaa alle af fin Muld og det kan ikke paavises enten de 3 vestlige [sb. 84-86] ere brudte eller ej. No [?] er lidt større end nogen af de andre som omtrent ere Ligestore. Noget længere nede ved Skjellet mellem Slemminggaard paa den ene Side og Ginnerup og Skjærvad Møllemark paa den anden findes nogle svage Spor af fordums Høje, hvoraf flere vides at være brudte i den sidste Menneskealder. [[Fredet]] [[85: Høj, 2 x 12 m., Randsten ses.]]
1946
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1946
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
2012
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Moesgård MuseumHøjden på højen er overvurderet. Højen er ret flad og kun 1-1½ m. høj. Bevokset med løvtræer.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links