Faktaboks

Kommune
Gribskov Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
262741
Sted- og lokalitetsnummer
010111-24
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Høj 1 m x 22 m, omgivet af en ca 1 m. bred grav, der har en dybde af 0,20 - 0,30 m og som på ydersiden er begrænset af en svagt antydet vold. Toppen flad og svagt konkav. Anlægget i det hele godt bevaret. Bevokset med ret unge graner. NMI: Bevokset med ret unge graner, der burde fjernes.

Undersøgelseshistorie

1886
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidEn flad Høi med en Grav om Foden, 2-3' høi, 25' i Diam. Afd.15.
1942
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHøj 1 x 10 m, omgivet af en ca. 1 m bred Grav, der har en Dybde af 0,20 - 0,30 m og som paa Ydersiden er begrænset af en svagt antydet Vold. Toppen flad og svagt konkav. Anlægget i det hele taget godt bevaret. Bevokset med ret unge Graner, der burde fjernes.
1942
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1986
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorHøj som besk.
2011
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, ArkæologiFortidsmindet er den vestligste af tre småhøje "Rævehøje". Ca. 2 m høj og 5 m i diameter.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links