højens overflade, set fra nord
.
oversigt, set fra SV
.
oversigt, set fra ØNØ
.

Faktaboks

Kommune
Kalundborg Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
32206
Sted- og lokalitetsnummer
030110-156
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Høj. 0,5 x 10 m. Beplantet. Ujævn overflade. Sten opbrudt i SØ-side.

Undersøgelseshistorie

1941
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHøj. 0,5 x 10 m. Beplantet. Ujævn Overflade. Sten opbrudt i SØ-Side.
1941
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1983
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontor0,5 x 10,0 x 8,0 m. Lille, flad høj. Overfladen er ret ujævn. Mange hånd- til hovedstore sten er synlige i højoverfladen, særlig mod SØ. Høje, gamle bøgetræer vokser på højen. ** Seværdighedsforklaring ** Vanskelig at erkende. Adgang kun til fods. Bevoksning: 1983: Græs og Løvtræer
2009
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Roskilde Museum
2017
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Roskilde Museum

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links