Faktaboks

Kommune
Ringkøbing-Skjern Kommune
Fredningsstatus
Aflyst og slettet
Fredningsnummer
260426
Sted- og lokalitetsnummer
180112-138
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Højtomt. 15 x 0,50 m; helt gennemrodet ved gravning efter ræv. Lyngklædt i hede. Afmelding af C-højen til RAS d. 14/4-1988 ********************************* Højen er fjernet. Nu dyrket mark.

Undersøgelseshistorie

1883
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHøi, 4', ødelagt, udgrav. sløifet og overpløjet.
1950
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHøjtomt 15 x 1/2 m st. Helt gennemrodet ved gravning efter ræv. Lyngklædt i hede.
1988
Museal besigtigelse - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorOverpløjet. Ikke længere omfattet af naturfredningsloven.
1988
Aflysning - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontor
2008
Afventer oplysninger - Det Kulturhistoriske CentralregisterFFM_AFLYS,S

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links