Oversigtsfoto set fra SV
.
Oversigtsfoto
.

Faktaboks

Kommune
Silkeborg Kommune
Fredningsstatus
Fredet før 1937
Fredningsnummer
261044
Sted- og lokalitetsnummer
160410-31
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.)

Original fredningstekst

Ejerlav : Langballe og Ulstrupgårde Tingl.: 24/10 1877. Gdr. Jesper Hansen. Høj, 2 x 20 m. Lidt af foden i SØ bortgravet. Lyng og græs i ager. Sb.nr.30-35 : "Vinding Ottehøje".

Undersøgelseshistorie

1877
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1903
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1951
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1989
Nyberejsning af fredede lokaliteter - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorHøj af "Vinding Ottehøje". Gammel afpløjning af S og SØ-fod. Gammel rævegrav (ikke beboet) i N-siden. Iøvrigt uskadt. Græsklædt med spredte seljerøn-træer, hvoraf de fleste er udgåede. ** Seværdighedsforklaring ** Indgår i specielt seværdig højgruppe. Bevoksning: 1989: Græs og Løvtræer
2014
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Moesgård MuseumFortidsmindet blev fundet som beskrevet. FM-sten mod NØ. Højen er græsklædt. Synlig fra offentlig vej.
2014
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Moesgård MuseumBlev fundet som beskrevet. FM-sten mod SØ. Højen er græsklædt. Beliggende i græsmark. Seværdig højgruppe. Formidlingsegnet. Kan ses fra off. vej.

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links