5090 formidlingsskilt 3 m syd for højen. Set fra S.
.
5092 oversigt. Set fra NV.
.

Faktaboks

Kommune
Vordingborg Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
402752
Sted- og lokalitetsnummer
050207-42
Anlæg
Rundhøj, Oldtid (dateret 250000 f.Kr. - 1066 e.Kr.); Baunehøj, Historisk Tid (dateret 1067 e.Kr. - 2009 e.Kr.)

Original fredningstekst

"Børnehøj", rest af høj. 3 x 25 m; hele den østl. halvdel og højens indre nedstyrtet af klint. Tinglyst tekst 1985: "Børnehøj". Rest af høj 3 x 25 m. Hele den østlige halvdel af højen nedstyrtet af klint.

Undersøgelseshistorie

1876
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidYderst på Brinken mod Søen ligger en rund Jordhøi, 25 Skridt i Tværmaal, 9-10 Fod høi, halvt sløjfet, men Hovedgraven ikke naaet.
1945
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidHøjrest "Bavnehøj" oprindelig 3 + 25 m, hele den østl.Halvdel og Højens Indre nedstyrtet af Klint.
1985
Museal besigtigelse - Fredningsstyrelsens FortidsmindeforvaltningRest af høj 3 x 25 m. Hele den østlige halvdel af højen nedstyrtet af klint.
1985
Tinglysning - Fredningsstyrelsens Fortidsmindeforvaltning
1986
Uspecificeret aktivitet - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1986
Institutionssag uden journaldata - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
1986
Museal besigtigelse - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
2012
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Museerne.dkHøj 25x12x3 Udover det som tidligere er beskrevet, er en stor del af højens nordlige del væk.
2017
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Museerne.dk

Rundhøj

Rundhøje er den mest almindelige type af gravhøje, der kendes i Danmark, og de findes overalt i landet. Rundhøjene har fået deres betegnelse efter deres kuplede form. I Danmark findes der tusinder af fredede rundhøje, men mange er overpløjede og enten helt forsvundet eller kun til at finde ved en arkæologisk udgravning. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Historisk tid

Historisk tid er den overordnede betegnelse for tiden efter oldtiden, der afsluttes med vikingetiden. I modsætning til oldtiden foreligger der fra historisk tid også skriftlige kilder, der sammen med de arkæologiske kilder og alt billedmateriale bidrager til studiet af menneskets historie i Danmark i tiden efter oldtiden. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links