Cykelsti + skovkant set fra V
.

Faktaboks

Kommune
Silkeborg Kommune
Fredningsstatus
Aflyst og slettet
Fredningsnummer
241027
Sted- og lokalitetsnummer
160108-44
Anlæg
Sagntræ, Nyere tid (dateret 1661 e.Kr. - 2011 e.Kr.)

Original fredningstekst

Sagntræet er blevet affredet 24/11-2016, da det ikke længere eksisterer. Er blevet fældet af Silkeborg kommune, da der var risiko for, at træet kunne vælte. Tidligere beskrivelse: Sagntræ, ”Den gamle eg”. Navnet figurerer allerede i 1700-tallt. Fortælling om Hårupbøndernes strid med herremanden i Silkeborg.

Undersøgelseshistorie

2000
Museal besigtigelse - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorAfventer data
2016
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Moesgård Museum
2017
Diverse sagsbehandling - KUAS, FortidsminderSagntræet er blevet affredet 24/11-2016, da det ikke længere eksisterer. Er blevet fældet af Silkeborg kommune, da der var risiko for, at træet kunne vælte.

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links