Faktaboks

Kommune
Lyngby-Taarbæk Kommune
Fredningsstatus
Aflyst og slettet
Fredningsnummer
2930191
Sted- og lokalitetsnummer
020307-214
Anlæg
Skyttegrav, Nyere tid (dateret 1661 e.Kr. - 2016 e.Kr.)

Original fredningstekst

Høj "Mines Høj". 1 x 7 m, idet dog kun de N-lige 8 m af højfod og side er bevaret. Resten helt bortgravet, således at der S for denne højrest nu er et stort hul På toppen ses en del af en stenkreds - i alt ca 20 sten, som kunne være en randstenskæde. På toppen en bænk (ikke omfattet af fredningen). Græsklædt, på slette.

Undersøgelseshistorie

1999
Museal besigtigelse - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorRundhøj. Mines høj.
2011
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, Arkæologi
2012
Aflysning - KulturstyrelsenVed opslag på reliefkortet ses middelalderlige højryggede agre går henover den formodede gravhøj. Der er formentlig var tale om en militær skyttegrav omkranset af de højryggede agre. På denne baggrund aflyses fredningen for fortidsminde 2930:191

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links