Høje-Taastrup er en aktiv kulturkommune med mange tilbud til borgerne. Kulturhusene Taastrup Kulturcenter, Hedehuset, Medborgerhuset og Taastrup Teater & Musikhus udbyder tilsammen kulturoplevelser for mere end 250.000 tilskuere årligt. Dertil kommer friluftsteateret Opera Hedeland og Taastrup Amatørscene, som er stationære scener. Høje-Taastrup Teaterforening har siden 1964 arrangeret turnéforestillinger i kommunens forskellige spillesteder, men spiller i dag fast i Taastrup Teater & Musikhus.

Taastrup Teater begyndte i 1975 under navnet Høje Taastrup Teater og spillede i et fritidscenter. I 1982 blev det egnsteater og spillede i Selsmoseskolens teatersal, som i 2009 blev tilført en spektakulær foyer og facade, tegnet af COBE, og omdøbt Taastrup Teater & Musikhus. Egnsteateret blev nedlagt i 2012, men teaterforeningen står fortsat for indkøb af de 10‑12 årlige turnéforestillinger.

Taastrup Amatørscene har siden 1976 spillet teater for og med både børn og voksne, først på Selsmoseskolen, men i 1983 fik de overdraget Taastrups gamle biograf på Fredensvej fra 1928, som de løbende har bygget om til teaterbrug.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Høje-Taastrup Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Teater og film