Stevns er en ret teateraktiv kommune med en stor teaterforening, flere velfungerende amatørgrupper og en friluftsscene, som spiller udendørsforestillinger hvert andet år.

Stevns Teaterforening har et omfattende program af forestillinger, som primært spiller i Erikstruphallen i Store Heddinge, men også i byens biograf, Snurretoppen. Børneforestillinger finder somme tider sted på Hårlev Bibliotek. Dertil kommer stort anlagte stedsspecifikke forestillinger i Boesdal Pyramiden.

Stevns Amatør Scene er en af landets ældste amatørteaterforeninger med en historie, der går helt tilbage til 1909; fra 1977 fik den sit nuværende navn. Det er en meget aktiv forening, der spiller flere forestillinger om året, primært i Snurretoppen, og fra 2003 har den også aktiviteter for børn, TEATER FOR BØRN.

Hvert år kaster Stevns Friluftsscene sig ud i en større forestilling. Grundlaget for foreningen var et stort samarbejde mellem en lang række amatørteaterfolk om opsætningen af den store udendørs forestilling på herregården Vemmetofte i anledning af 200-året for stavnsbåndets ophævelse i 1988. Allerede året efter opførte foreningen operetten Landmandsliv på sportspladsen bag Havnelev Centralskole, hvor de siden spillede indtil 2001, hvor de rykkede over til Gymnastikefterskolen Stevns.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Stevns Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Teater og film