Terma er specialiseret inden for udvikling og højteknologisk produktion til bl.a. rumfart. Her kontrollerer og inspicerer en medarbejder rumfartsudstyr i et særligt testlaboratorium.
.

Den danske forsvarsindustri er helt overvejende underleverandører til forsvarsindustrier i andre lande. Branchen består af ca. 80 virksomheder, som næsten alle er mindre og højt specialiserede, og som tilsammen beskæftiger ca. 3.000 medarbejdere.

Terma skiller sig dog ud, både hvad angår størrelse og teknologi. Navnet stammer fra dengang, virksomheden intet havde med forsvarsindustri at gøre. Den blev grundlagt i 1944 af Orla og Svend Aage Jørgensen som et lille værksted i Aarhus, der fremstillede termometre og manometre til skibsindustrien – heraf navnet.

I 1950’erne bevægede man sig ind på radarmarkedet, og det blev grundlaget for virksomhedens senere udvikling.

Siden har Terma specialiseret sig i at udvikle og producere højteknologiske produkter og systemer til både civile og militære formål, bl.a. radarsystemer, kommando- og kontrolsystemer og systemer til beskyttelse af militærfly og flådefartøjer samt mekaniske dele og elektronik til amerikanske F-35-kampfly. Virksomheden er samtidig stærkt involveret i rumfartsteknologi, og den udvikler og fremstiller elektronik, software og service for satellitter og rumkontrolcentre og leverer udstyr til rummissioner. Terma har også været hovedleverandør på det hidtil største danske rumprojekt, ASIM, der havde til formål at overvåge og måle forskellige lynfænomener i den øvre del af Jordens atmosfære.

Virksomheden er international med hovedsæde i Aarhus og afdelinger i Grenaa og Herlev samt i Storbritannien, Holland, Belgien, Tyskland, USA, Indien, Singapore og De Forenede Arabiske Emirater.

I alt beskæftigede Terma i 2019 ca. 1.500 medarbejdere, hvoraf ca. 750 arbejdede i hovedsædet i Lystrup. Virksomheden er ejet af Thomas B. Thriges Fond.

Videre læsning

Læs mere om industrien i Aarhus Kommune

Læs videre om

Se alle artikler om Erhverv og arbejdsmarked