En festlig sammenkomst uden for Tolne Skovpavillons åbne veranda på et tidspunkt i perioden 1907-15. I 2010 afsluttedes en renovering, hvor verandaen, efter i en længere periode at have været beklædt med asbestcementplader, igen blev fritlagt.
.

Kort tid efter at de lokale landboforeninger i 1906 havde stiftet Plantningsselskabet, gik man i gang med flere aktiviteter, som skulle tiltrække folk til området. Blandt disse aktiviteter var anlæggelsen af Tolne Skovpavillon. Den blev opført i 1907 efter tegninger af Hans Vejby-Christensen og indviet året efter. Pavillonen blev fra begyndelsen lejet ud til restauration og fungerede senere også som dansested. Snart blev pavillonen et samlingssted for bl.a. folk på udflugt og for forskellige folkemøder samt et årligt udflugtsmål for skoler i hele Vendsyssel.

Den 1. maj 2005 overtog foreningen Tolne Skovpavillon forpagtningen med det formål at bevare pavillonen som kulturelt og folkeligt samlingssted og på sigt at genoplive Tolne Skovpavillon som traktørsted.

Videre læsning

Læs mere om Foreninger og frivillige i Hjørring Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Foreninger og frivillige