set fra øst
.
set fra vest
.
set fra nord
.

Faktaboks

Kommune
Sønderborg Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
411317
Sted- og lokalitetsnummer
230101-151
Anlæg
Tuegrav, Oldtid (dateret 1100 f.Kr. - 375 e.Kr.)

Original fredningstekst

Tue, 0,5 x 6 m.

Undersøgelseshistorie

1955
Museal berejsning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks OldtidTue, 0,5 x 6 m.
1955
Tinglysning - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Oldtid
2011
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Museum SønderjyllandFortidsmindet er svært erkendeligt i lanskabet. Området er tilgroet med brombærkrat og der ligger bjerge af grenaffald fra nylig skovfældning. Der bør ryddes op.
2011
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Museum SønderjyllandFortidsmindet er svært erkendeligt i lanskabet. Området er dækket af tæt brombærkrat og der ligger grenaffald fra nylig træfældning.

Tuegrav

Tuegrave er brandgrave dækket af en lav jordhøjning og forbindes ofte med de store gravpladser fra førromersk jernalder (ca. 500-1. f.v.t.), hvor gravskikken var særlig udbredt. Midt i tuegraven var den døde gravlagt efter at være blevet brændt på ligbålet, og omkring den nedsatte urne var en lav gravhøj rejst. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links