Faktaboks

Ullrich Rössing
Født
17. februar 1939, Pethau
Titel
Billedhugger, maler
Virkested
Danmark

Biografi

Ullrich Rössings arbejde kan anskues ud fra tre hovedgrupperinger, malerierne, det scenografiske og endelig udsmykningerne, herunder et stort antal kirkeopgaver, løst i et samarbejde mellem R. og hans kone, billedvæveren Mette Lise R. I hans maleri er menneskekroppen, det nære rum og landskabet centrale elementer. Koloritten er dæmpet, men ofte kraftfuld i udnyttelsen af det perspektiviske rum. I kompositionen inddrager han gerne figurer, eller fragmenter af figurer, for så at lade dem indgå som formelementer på linie med sætstykker i form af søjler, tekstile draperier eller imaginære bybilleder. Eksperimentet er væsentligt i R.s arbejde og på en gang en udfordring og en begrænsning. Udfordringen kommer til udtryk i spændvidden fra malerierne over tekstilerne til det rumlige, mens begrænsningen ligger i vanskeligheden ved at komme fra eksperimentet til et mere fuldgyldigt værk.

Genealogi

Rössing, Ullrich, *1939, maler og billedhugger. *17.2.1939 i Pethau, Tyskland. Forældre: Oberregierungsrat Karl Heinrich R. og Christa Müller. ~15.5.1965 i Allerslev på Sjælland med Mette Lise Hansen (se Rössing, Mette Lise), *1.3.1943 i Kbh., datter af forfatteren Martin Jens Alfred (døbt Alfred Martin Jens) H. og Vera Louise Marie Jensen.

Uddannelse

Udd. som dekoratør og møbelpolstrer 1955-58; Lerchenfelt Kunstsch., Hamburg 1959; scenografiudd. på Norddeutscher Rundfunk, Hamburg 1960-63.

Videre læsning

Læs videre om

Se alle artikler om billedkunst

Se alle kunstnerbiografier

Eksterne links