omsat indløb
.
tidligere indløb
.
beton udløbet
.

Faktaboks

Kommune
Faaborg-Midtfyn Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
401548
Sted- og lokalitetsnummer
090429-32
Anlæg
Vejkiste, Historisk Tid (dateret 1067 e.Kr. - 2009 e.Kr.)

Original fredningstekst

Ejerlav: Umatrikuleret vejareal, litra a og b (ud for matr.nr. 1a Nakkebølle Hovedgård, Åstrup. Stenkiste under vej nr. 215. Stenkistens brofæste er to skifter højt og består af tilhuggede kampesten fuget med cement. Overliggerne er 1,5 m lange granit- pæle. Gennemløbet er ca. 38 m langt, 1 m højt og 0,85 m bredt. Gennemløbet er ved afgangen forlænget med en betonkonstruktion. Fredningen omfatter ikke den moderne vejbelægning og den ovennævnte betonkonstruktion.

Undersøgelseshistorie

1989
Museal besigtigelse - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontor
1989
Tinglysning - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorStenkiste under vej nr. 215. Stenkistens brofæste er to skifter højt og består af tilhuggede kampesten fuget med cement. Overliggerne er 1,5 m lange granitpæle. Gennemløbet er ca. 38 m langt, 1 m højt og 0,85 m bred. Gennemløbet er ved afgangen forlænget med en betonkonstruktion. Fredningen omfatter ikke den moderne vejbelægning.
1990
Diverse sagsbehandling - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Middelalder og Renæssance
2016
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Odense Bys MuseerFortidsmindet blev fundet som beskrevet.

Historisk tid

Historisk tid er den overordnede betegnelse for tiden efter oldtiden, der afsluttes med vikingetiden. I modsætning til oldtiden foreligger der fra historisk tid også skriftlige kilder, der sammen med de arkæologiske kilder og alt billedmateriale bidrager til studiet af menneskets historie i Danmark i tiden efter oldtiden. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links