sf Ø (TIL KOLDING)
.
sf N + QR kode
.
sf V (TIL VARDE)
.

Faktaboks

Kommune
Ringkøbing-Skjern Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
270353
Sted- og lokalitetsnummer
180108-34
Anlæg
Vejmærke, Nyere tid (dateret 1661 e.Kr. - 2009 e.Kr.)

Original fredningstekst

Ejerlav: Umatrikuleret vejareal. På NØ-hjørnet af Vardevej og Ånumvej. Vejvisersten. Fint tilhugget sten, hvis grundfalde har form som et spidst trapez. De 2 parallelle sider er henholdsvis 8,5 cm og 25,5 cm lange. De skrå sider, som bærer inskriptionerne, er 34 cm lange. På siden, som vender mod VSV, er indhugget: TIL VARDE På siden, som vender mod NØ, er indhugget: TIL KOL DING.

Undersøgelseshistorie

1989
Uspecificeret aktivitet - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontor
1989
Tinglysning - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorVejvisersten Fint tilhugget sten, hvis grundflade har form som et spidst trapez. De 2 parallelle sider er henholdsvis 8,5cm og 25,5cm lange. De 2 skrå sider, som bærer inskriptionerne, er 34cm lange. På siden, som vender mod VSV, er indhugget: TIL VARDE På siden, som vender mod NØ, er indhugget: TIL KOL DING.
1989
Diverse sagsbehandling - Nationalmuseet, Danske Afd., Danmarks Middelalder og Renæssance
2008
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Holstebro Museum
2015
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - De Kulturhistoriske Museer i Holstebro Kommune

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links