OS, set fra V
.
OS, set fra Ø
.
OS, set fra V
.

Faktaboks

Kommune
Bornholms Regionskommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
533349
Sted- og lokalitetsnummer
060303-250
Anlæg
Bautasten, Oldtid (dateret 1100 f.Kr. - 0 e.Kr.)

Original fredningstekst

Bautasten rejst lidt Ø for "Kællingehøj". Stenen står lige nord for sogneskellet i Nylarsker sogn. Måler 200 x 110 x 70 cm.

Undersøgelseshistorie

2008
Museal besigtigelse - Det Kulturhistoriske CentralregisterBautasten rejst lidt Ø for "Kællingehøj". Stenen står lige nord for sogneskellet i Nylarsker sogn. Måler 200 x 110 x 70 cm.
2016
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Kroppedal Museum, Arkæologi

Bautasten

Bautasten er aflange, opretstående sten sat over en gravlagt person som en del af gravstedet. Nogle bautasten er sat, uden at der findes en grav, og derfor rejst som en slags kenotaf over en person, som døde et andet sted. Bautasten kendes fra flere steder i landet og findes i meget stort tal på Bornholm. Læs videre her.

Oldtid

Oldtiden er den overordnede betegnelse for den første tidsperiode, der følger efter istidens afslutning. Den indledes med de første jægere, der fulgte i hælene på rensdyrene mod nord til det nuværende danske område omkring 13.000 f.v.t. Oldtiden afsluttes af jernalderen. Denne periode har sit navn efter jernredskaberne, der stammede fra den hemmelige udvinding af jern, som dominerede den ældre del af jernalderen. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links