Arkitekten Arne Jacobsen blev vinder af den konkurrence, som Gentofte Kommune i 1931 udskrev for området omkring Bellevue. I hans plan indgik også et sommerteater som fuldførelse af »la dolce vita« på Bellevue Strand. Inspiration fra strandlivet præger den mindste detalje: Væggene i salen blev beklædt med blå- og hvidstribet liggestolestof, og den gennemgående træsort var bambus, som beklædte både billetkontoret og baren. Loftet kunne skydes til side i lune sommeraftener, og Sikker Hansens fortæppe viste en nøgen badepige på vej i vandet.

Teateret i funkisstil åbnede i 1936, men allerede efter et par sæsoner måtte det lukke, og fra 1940 fungerede det udelukkende som biograf. I 1978 købte arkitekten Jes Kølpin bygningen og genindrettede den som teater; dog med to biografsale på balkonen. Biografen lukkede i 1990, og efter en storstilet renovering 2000‑2001, hvor teateret blev genskabt fuldstændig efter Arne Jacobsens intention, er her udelukkende blevet spillet teater.

Bellevue Teatrets interiør er præget af lethed og sommer med vægge beklædt med stof, holdt sammen af bambusstokke. Teateret blev fredet i 1986.

.

Videre læsning

Læs mere om Teater i Gentofte Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Teater og film