Politiken – Distriktsblad for Hellerup,Gentofte, Charlottenlund etc. var titlen, da Gentoftes ugeavis udkom første gang i 1906. Efter ti år blev den omdøbt til Villabyernes Blad og i 1962 til Villabyerne. »Den store« Villabyerne udkommer tirsdag/onsdag i et oplag på 31.547 (2016/17) og kaldes sådan, fordi den udkommer i broadsheet, i modsætning til ugeavisernes vanlige tabloidformat.

Villabyerne afløste mindre lokale blade i Klampenborg, Ordrup, Gentofte og Hellerup. I de første 40 år fra 1906 forsøgte en halv snes andre lokalaviser at etablere sig på det lukrative annoncemarked, men først med Gentofte-Vangede Folkeblad i 1947 bed en konkurrent sig fast. Den gav først op i 1983. I perioden 1949‑90 kom endnu 12 lokale udgivelser kortvarigt på gaden. Ingen holdt i mere end fem år.

I januar 2004 annoncerede en tidligere chefredaktør på B.T., Kristian Lund, at han »i foråret« ville udgive et nyt, gratis dagblad, Aftenposten, i whiskybæltet fra Gentofte til Hørsholm. Allerede d. 9. februar udgav Politikens Lokalaviser dog første nummer af en gratis dagligavis, Hver/DAG, for at beskytte sin stærke markedsposition med Villabyerne i syd og Det Grønne Område i nord. Aftenposten neddroslede derefter ambitionerne til en fredagsudgave, som udkom første gang d. 26. marts og lukkede efter blot to udgaver. Hver/DAG lukkede i juli samme år og blev i 2016 afløst af ugeavisen Villabyerne Weekend, som udkom med tilføjelsen Søndagsavisen efter Politikens køb af en del af dennes udgaver. Villabyerne Weekend blev lukket igen i 2018.

Villabyerne vandt prisen som Årets Ugeavis i 2016 med historien om, at au pairer reducerer Gentofte Kommunes flygtningekvote.

På dagbladsområdet er Gentofte traditionelt et kerneområde for Berlingske. TV 2 Lorry og DR P4 København dækker fra redaktionerne på hhv. Frederiksberg og i København.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Gentofte Kommune

Læs også om

Se alle artikler om Medier