Gentofte Gospel Choir giver koncert i Gentofte Rådhushal i 2017. Koret består af ca. 120 sangere og ledes af professionelle musikere, der kombinerer moderne gospel med inspiration fra soul, jazz og klassisk. Siden korets oprettelse i 1998 har Messiaskirken været centrum for aktiviteterne.
.

Gentofte Kommune yder bl.a. støtte til Gentofte Musikskole og øvelokalekomplekset Musikbunkeren. Gentofte Musikskole tilbyder undervisning til børn og unge op til 25 år og har en bred vifte af tilbud til alle aldersgrupper. Der er ca. 2.200 elever i musikskolen.

Gentofte Musikfestival er en stor uden- og indendørs endagsfestival i juni, hvor helt unge, lokale rockbands spiller. Festivalen er arrangeret i et samarbejde mellem Gentofte Musikskole, ungdomsskolen og fritidsklubberne.

Gentofte Hovedbibliotek tilbyder løbende foredrag om og med musik. Desuden afholder biblioteket koncerter inden for en bred vifte af genrer, ligesom der jævnligt vises sjældne musikfilm og tilbydes musikarrangementer for de yngre årgange. Foreningen Genklange, der formidler klassiske koncerter til børn i alderen 2‑8 år, har til huse i Gentofte Kommune, som også yder økonomisk støtte til foreningen.

Hellerup Kammermusikforening står bag et ambitiøst, internationalt program året rundt med koncerter henvendt til både voksne og børn. Under Copenhagen Jazz Festival optræder internationale navne ved koncerter på Sølyst i Klampenborg.

Orkesteret Gentofte Concert Band, som har fast base i kommunen, spiller såvel nyere kompositionsmusik som mere jazzinspireret musik. Det store Gentofte Gospel Choir med ca. 120 sangere optræder med et moderne gospelrepertoire rundtom i lokalområdet.

Strandvejen i Hellerup ligger Apollon Musik, der åbnede i 1924 og er en af landets ældste musikinstrumentforretninger.

Derudover kan nævnes Musikbunkeren under Bernstorff Slotshave.

Lars Ulrich

Lars Ulrich ved Royal Arenas åbningskoncert i København i 2017. Foruden egne trommearrangementer står han også for Metallicas øvrige arrangementer.

.

Trommeslageren Lars Ulrich (f. 1963), søn af tennisspilleren og multikunstneren Torben Ulrich, voksede op i Gentofte. I 1981 rejste han til Californien med henblik på at indlede en professionel tenniskarriere, men hans interesse for heavy metal-musik tog imidlertid hurtigt over. Senere samme år dannede han sammen med amerikaneren James Hetfield bandet Metallica. Efter debuten i 1983 udgav bandet i samarbejde med den danske producent Flemming Rasmussen flere album, heriblandt Ride the Lightning (1984) og Master of Puppets (1986), der er indspillet i Sweet Silence Studios på Amager, og som betragtes som milepæle inden for den såkaldte thrash metal-genre. I 1990’erne opnåede Metallica kommerciel succes med albummet Metallica, der i høj grad bidrog til at gøre heavy metal-genren mainstream.

Metallica har modtaget en række priser, bl.a. adskillige Grammy Awards. I 2009 blev bandet, og dermed Ulrich som den første dansker, optaget i Rock and Roll Hall of Fame. I 2017 blev Ulrich tildelt ridderkorset af Dannebrogordenen.

Videre læsning

Læs mere om kultur i Gentofte Kommune

Læs videre om

Læs også om

Se alle artikler om Musik og dans