stenen set fra nordøst
.
stenen set fra syd
.

Faktaboks

Kommune
Sønderborg Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
4311252
Sted- og lokalitetsnummer
230302-338
Anlæg
Diverse anlæg og genstande, uspec undergruppe, Nyere tid (dateret 1864 e.Kr. - 2011 e.Kr.)

Original fredningstekst

Meddelt til Naturstyrelsen, men ikke tinglyst: ********************************** Sten med inskription.Firkantet tilhugget sten. 20 x 20 cm i grundflade og 35 cm høj, med flad pyramideformet top. En skal er gået af stenens bagside, og der er et boret hul igennem stenen. På siden, som vender mod SSV, er indhugget bogstaverne: K.F.

Undersøgelseshistorie

2001
Museal besigtigelse - Skov- og Naturstyrelsen, 10. kontorSten med inskription. 23 x 23 x 60 cm med pyramideformet top. Inskription: K.F.
2016
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Museum Sønderjylland

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links