Oversigt - set fra vest
.
Oversigt - set fra nord
.
Oversigt - set fra øst
.

Faktaboks

Kommune
Esbjerg Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
370537
Sted- og lokalitetsnummer
190410-154
Anlæg
Dyrefold, Nyere tid (dateret 1661 e.Kr. - 2009 e.Kr.)

Original fredningstekst

Dyrefold Cirkelformet jorddige, 2,5 m bredt og op til 0,75 m højt. 14 m i udvendig diameter. Jordvolden afbrudt over en kort strækning i ØNØ. Udenfor og op til volden i NNØ ses en rektangulær jordvold, som måler 4 x 8 m.

Undersøgelseshistorie

2008
Afventer oplysninger - Det Kulturhistoriske CentralregisterDyrefold
2011
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Sydvestjyske MuseerFortidsmindet blev fundet som beskrevet.
2013
Museal besigtigelse - Sydvestjyske MuseerDyrefold. Cirkelformet jorddige, 2,5 m bredt og op til 0,75 m højt. 14 m i udvendig diameter og 8m i indvendig. Jordvolden afbrudt over en kort strækning på 2m i ØNØ. Udenfor og op til volden i NNØ ses en rektangulær jordvold, som måler 4 x 8 m udvendig og 2x4 indvendig, og som er afbrudt over ½m mod SSØ. Ligger græs- og lyngklædt i plantage

Dyrefold

Fold, fast eller flyttelig indhegning af især græsareal til husdyr. Læs videre her.

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links