Oversigt - set fra vest
.
Oversigt - set fra nord
.
Oversigt - set fra sydøst
.

Faktaboks

Kommune
Esbjerg Kommune
Fredningsstatus
Fredet 1937 eller senere
Fredningsnummer
370538
Sted- og lokalitetsnummer
190410-155
Anlæg
Dyrefold, Nyere tid (dateret 1661 e.Kr. - 2009 e.Kr.)

Original fredningstekst

Dyrefold Cirkelformet jorddige. 19 m i udvendig diameter. Uden om diget en ca. 3 m bred, lav grav. Selve diget er op til 1 m højt og 3 m bredt, afbrudt over en kort strækning i ØNØ.

Undersøgelseshistorie

2008
Afventer oplysninger - Det Kulturhistoriske CentralregisterDyrefold
2011
Periodisk tilsyn med fredede lokaliteter - Sydvestjyske MuseerFortidsmindet blev fundet som beskrevet.
2014
Museal besigtigelse - Sydvestjyske MuseerDyrefold. Cirkelformet jorddige. 19 m i udvendig diameter og 12m i indvendig. Uden om diget en ca. 3 m bred, op til 40cm dyb, lav grav.Selve diget er op til 1 m højt og 3 m bredt, afbrudt over en kort strækning på 2m i ØNØ. Ligger græs- og lyngklædt i plantage.

Dyrefold

Fold, fast eller flyttelig indhegning af især græsareal til husdyr. Læs videre her.

Nyere tid

Nyere tid dækker perioden efter indførelsen af enevælden i 1660 og frem til i dag. De beskyttede fortidsminder fra perioden er en meget varieret gruppe af eksempelvis krigergrave fra de slesvigske krige, forsvarsanlæg fra 1. Verdenskrig og anlæg i relation til infrastrukturen, såsom hulveje, broer, jernbanedæmninger, milesten og kilometersten. Desuden omfatter de industrielle anlæg af mange slags, mølleanlæg med kanaler og diger, engvandingskanaler, mange typer anlæg i marsken, købstadsdiger, hovedparten af de beskyttede sten- og jorddiger, mindesten mv. Læs videre her.

Videre læsning

Læs videre om

Eksterne links