Faktaboks

Elise Konstantin-Hansen
Født
4. maj 1858, Frederiksberg
Død
25. februar 1946, Ågård ved Kolding
Titel
Maler
Nationalitet
Dansk
Virkested
Danmark

Biografi

Elise Konstantin-Hansen kom fra et højt kultiveret kunstnerhjem og viste tidligt et udpræget dekorativt talent, hvilket kom til udtryk i såvel malerier og tegninger som keramik og anden kunstindustri. Således tegnede hun allerede som ganske ung broderimønstre til søsteren Christianes og Johanne Bindesbølls forretning i Købmagergade. Som keramiker udnyttede hun ligeledes i et dekorativt formsprog sine naturstudier af f.eks. tang, krabber og muslinger. I Johan Wallmanns pottemagerværksted i Utterslev arbejdede hun sammen med Thorvald Bindesbøll samt Joakim og Niels Skovgaard og deres søster Suzette Holten. I sine keramiske eksperimenter afslørede hun en stærk interesse for japonismen, der i disse år var på mode i radikale kunstnerkredse. Som maler arbejdede hun i begyndelsen med naturalistiske genremotiver, men dyrkede senere en mere stiliseret, ornamental stil, gerne inspireret af naturen og fuglelivet på Venø, hvor hun ofte opholdt sig. Hendes syn svækkedes i løbet af 1930rne så meget, at hun måtte opgive at male. I sine sidste år var hun en flittig forfatter af bl.a. erindringer.

Genealogi

Konstantin-Hansen, Elise, 1858-1946, maler. *4.5.1858 på Fr.berg, †25.2.1946 i Ågård ved Kolding, begr. smst. Navneskift fra Constantin-Hansen 10.10.1908. Forældre: Maleren Carl Christian Constantin H. og Magdalene Barbara Købke. Ugift.

Uddannelse

Elev af faderen; elev af Chr. Dalsgaard 1879-80; en tid elev af L. Tuxen; elev af Leroux i Paris 1885-86; Askov Højsk. 1886-87; Kunstakad. Kbh., Kunstsk. for Kvinder (modelsk.) okt. 1888-jan. 1889.

Videre læsning

Læs videre om

Se alle artikler om billedkunst

Se alle kunstnerbiografier

Eksterne links